Serija predavanja: “Ekskurzija kroz Sunčev sistem”

Astronomsko društvo “Alfa”, u sklopu projekta “Malim koracima ka astronomiji” vas, kroz seriju predavanja “vodi” na ekskurziju kroz Sunčev sistem.

Kroz niz tematskih predavanja imaćete priliku da se upoznate sa Sunčevim sistemom, Suncem, Zemljom i ostalim planetama, kao i svim drugim malim telima koja kruže oko naše zvezde.

Predviđeno je da predavanja traju 60-90 minuta, a u planu je da se predavanja održavaju jednom nedeljno, četvrtkom od 19:00 h. Zbog trenutne epidemiološke situacije predavanja će biti online, na YouTube kanalu Astronomskog društva „Alfa“, kao i sajtu Društva i sajtovima Astronomski magazin i Svet nauke. Tokom predavanja posetioci će moći da postavljaju pitanja na YouTube kanalu

Prvo predavanje „Lična karta Sunčevog sistema“ biće održano u četvrtak 17. decembra od 19:00 h. Predavač će biti prof. dr Dragan Gajić. Na ovom predavanju biće reči o nastanku Sunčevog sistema, njegovom položaju u galaksiji, dimenzijama, (astro)fizičkim karakteristikama, kao i novostima iz Sunčevog sistema.

Ova predavanja organizuje se u okviru projekta “Malim koracima ka astronomiji”, uz finansijsku podršku Centra za promociju nauke. Predavanja se organizuju u saradnji sa Departmanom za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

U nastavku možete naći preliminarni program “Ekskurzije”.

Moguće su izmene u vremenu održavanja predavanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.