Predavanje: “Život zvezda i nastanak hemijskih elemenata”

Astronomsko društvo “Alfa” i Departman za fiziku PMF-a u Nišu, u četvartak, 21. decembra 2017. godine, od 20:30h organizuju predavanje

Život zvezda i nastanak hemijskih elemenata.

Predavač će biti dr Milan Milošević (Departman za fiziku PMF-a u Nišu). Predavanje će biti održano u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta.

Posetioci ovog predavanja upoznaće se sa životom zvezda, pratiće evoluciju zvezda od ogromnog međuzvezdanog oblaka gasa do sjajnih eksplozija supernova. Tokom ovog predavanja posetioci će saznati kako su nastali hemijski elementi koji izgrađuju svet oko nas i zašto smo svi mi “delić” neke davno zaboravljene zvezde.

Ovo predavanje drugo je u nizu predavanja Škole astrobiologije, koju AD Alfa i Departman za fiziku organizuju u okviru projekta “Astronomija svuda“, uz podršku Centra za promociju nauke.

Ulaz na predavanje, kao i učešće na školi je besplatno, i otvoreno za sve zainteresovane. Iz organizacionih razloga, neophodno da se oni koji žele da pohađaju sva predavanja Škole astrobiologije prijave.

Za sve one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju predavanju biće obezbeđen direktan prenos na ovoj strani ili na Youtube kanalu društva. Preliminarni program predavanja Škole astrobiologije možete pogledati ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.