AD Alfa na godišnjoj skupštini AU Eureka u Kruševcu

Astronomsko udruženje Eureka, KruševacU Kruševcu je u subotu, 05. marta održana godišnja skupština astronomskog udruženja “Eureka”. Skupštini je prisustvovalo oko 50-ak članova udruženja. Na ovoj svečanosti predstavljen je rad udruženja u 2010. godini, rezultati koji su postignuti, ali i plan rada za 2011. godinu. Nakon prikaza ostvarenih rezultata i plana aktivnosti za 2011. godinu uručene su zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama za podršku u radu udruženja i popularizaciji astronomije. Udruženje je planiralo da dodeli 23 zahvalnice, ali mnogi nisu mogli da prisustvuju svečanosti tako da su sledećim pojedincima i organizacijama uručene zahvalnice:

  1. prof dr Dragan Gajić, predsednik AD “Alfa” iz Niša
  2. Milan Milošević, AD “Alfa” iz Niša
  3. Miodrag Sekulić, sekretar AD “Alfa” iz Niša
  4. Radio televizija Kruševac
  5. Dopisništvo RTS-a iz Kruševca
  6. Gimnazija Kruševac
  7. OŠ “Heroj Mirko Tomić” iz Zalogovca
  8. OŠ “Heroj Mirko Tomić” iz Donjeg Krčina.

Ostalima koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju zahvalnice biće dodeljene naknadno.

Prof. dr Dragan Gajić je poklonio članovima AU “Eureka” svoju knjigu “Fizika Sunca” sa željom da udruženje i dalje nastavi sa uspešnim radom na polju popularizacije nauke i da se sve akcije koje se organizuju zabeleže kako ne bi bile zaboravljene. Ovu skupštinu medijski su porpratili novinari iz radio televizije Kruševac, koji kada su izjavili prilikom prijema zahvalnice da će i dalje nastaviti da prate aktivnosti članova astronomskog udruženja “Eureka”.

Na kraju svečanosti organizovano je posmatranje pomoću teleskopa iz Novog Meksika koje članovi udruženja imaju na raspolaganju od 2009. godine, kao nagradu za učešće na konkursu MyTelesocpe.com. Takođe to je bila i jedinstvena prilika da se posetiocima približi novi concept bavljenja astronomijom iz fotelje koje članovi udruženja već godinu dana promovišu širom Srbije. Posmatranje je trajalo nekih pola sata i napravljeno je oko desetak fotografija, uglavnom M obejkata, al ii Saturna. Predavač na ovoj posmatračkoj sesiji bio je potpredsednik udruženja Zoran Tomić. Ovu skupštinu medijski su porpratili novinari iz radio televizije Kruševac, koji kada su izjavili prilikom prijema zahvalnice da će i dalje nastaviti da prate aktivnosti članova astronomskog udruženja “Eureka”.

Više o godišnjoj skupštini i aktivnostima možete da pročitate na sajtu AU “Eureka”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.