Niško astronomsko proleće 2011 – kamp

Dragi prijatelji pod zvezdama u ljubitelji istih,

Imamo izuzetno zadovoljstvo da Vas sve zajedno pozovemo na niški astronomski prolećni kamp koji će biti održan u trajanju od:

28., 29. i 30. aprila 2011 godine (četvrtak, petak i subota)

na već poznatom posmatračkom mestu, u neposrednoj blizini planinarskog doma Ploče na nadmorskoj visini od 612 m. Lokacija doma je na zaobilaznom putu koridora 10 koji vodi od Niške Banje, preko Jelašnice u pravcu Bele Palanke.

Posmatrački uslovi su izuzetni i pogodni za sve vrste najzahtevnijih astrofoto snimanja a samim tim i za vizuelna posmatranja bilo koje vrste.

Planinarski dom ima smeštajni kapacitet. Cena punog pansiona (tri obroka + prenoćište) iznosi 1500 dinara po danu. Sama cena noćenja bez hrane je 500 dinara. U domu ima vode, struja se dobija pomoću agregata za šta je gorivo obezbedjeno. Pored doma je moguće kampovati u šatorima. Do doma postoji asfaltni put s tim što poslednjih sto metara je dobro ugaženi šumski put kojim se može prići domu bilo kojim putničkim vozilom.Google Earth snimak sa geografskim koordinatama

Plan je da se u četvrtak 28.04.2011. održi predavanje u glavnom amfiteatru niškog PMF-a sa početkom u 16:30 h, čime će kamp biti otvoren. Odmah nakon predavanja krenuće se na mesto održavanja kampa. Prevoz do kampa je u sopstvenoj režiji. U slučaju lošeg vremena neće se ići na Ploče, a u subotu će takodje biti održano sledeće predavanje od 17 h na PMF-u u Nišu. Precizniji plan i program će biti nakonadno saopšteni.

Lokaciju planinarskog doma imate u prilogu. Takodje, na sledećem linku možete pregledati slike sa poslednjeg kampa koji je održan na istoj ovoj lokaciji:

https://picasaweb.google.com/protomajstor/2010_06_12#

Molimo sve zainteresovane da se što pre jave na mail sekulicm@yahoo.com. Očekujemo Vas!   Osmeh

One Reply to “Niško astronomsko proleće 2011 – kamp”

  1. Pingback: Niško astronomsko proleće 2011 – program | Astronomsko Društvo ALFA - Niš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.