Horizont 2020 na jugu Srbije

srbija-600x450U četvrtak, 6. novembra, Centar za promociju nauke i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizuju tribinu Horizont četvrtkom, u Leskovcu i Nišu.

Tribinski program počinje u Leskovcu u 11 časova u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Leskovac, a nastavlja se u 16 časova u Nišu, na Prirodno-matematičkom fakultetu (svečana sala, br. 100), gde CPN u saradnji sa ovim fakultetom i Astronomskim društvom ”Alfa”, organizuje program posvećen Horizontu 2020.

Ovoga četvrtka razgovaraće se o mogućnostima finansiranja projekata iz oblasti nauke za zainteresovane institucije i pojedince s juga Srbije.

Učesnici tribine:

  • Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  • Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke
  • Tijana Knežević, nacionalna kontakt osoba za MSP
  • Svetlana Bogdanović, nacionalna kontakt osoba za IKT

Moderator:

  • Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija CPN-a

Horizont 2020 je najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacije, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina. Nakon što se od 1. jula 2014. Republika Srbija uključila u Horizont 2020, a ova sredstva postala dostupna za domaće naučnike, privrednike i civilni sektor, Centar za promociju nauke svakog četvrtka organizuje program predstavljanja Horizonta 2020. Program Horizont četvrtkom, u Naučnom klubu u centru Beograda, otvoren je za naučnu zajednicu, mala i srednja preduzeća, civilno društvo i sve zainteresovane građane.

Istražite više o Horizontu 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.