Završena Škola astrobiologije

Deo učesnika škole sa sertifikatima (22. februar)

Prošlog četvrtka, 1. marta, održano je poslednje predavanje ovogodišnje Škole astrobiologije.

Prof. dr Dragan Gajić ponovo je održao sedmo predavanje iz ciklusa predavanja ovogodišnje. Tema predavanja, kao i prošli put, bila su naučna objašnjenja Fermijevog paradoksa a posetioci su mogli da saznaju zbog čega bliski kontakti sa vanzemaljskim bićima nisu mogući.

Ovo predavanje prvi put je održano dve nedelje ranije, ali zbog neradnog dana i interesovanja publike, u četvrtak je reprizirano. Iako su vremenski slovi bili izuzetno loši desetak slušaoca pratilo je predavanja. Nakon predavanja prisutni su posetili Laboratoriju za astronomiju, astrofiziku i astrobiologiju Departmana za fiziku gde su se upoznali sa opremom i mogućnostima laboratorije, imali prilike da vide izložene astrofotografije, a diskusija o različitim temama je nastavljena.

Na jednom od predavanja

Ovim predavanjem i “Otvorenim vratima” laboratorije završena je ovogodišnja Škola astrobiologija. U okviru škole održano je 9 predavanja (jedno dva puta). Predavanjima je u proseku prisustvovalo 70-75 ljudi, a bar jednom predavanju prisustvovalo je više od 200 ljudi.

Projekat “Astronomija svuda” traje do kraja aprila, koji se realizuje uz podršku CPN-a. U narednom periodu planirano je još predavanja, posete školama u Nišu i okolini, kao i još otvorenih vrata laboratorije. Informacije o narednim aktivnostima pratite na našem sajtu i Facenook strani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.