Naučno-popularna tribina “Zagađenje vazduha – izvori, posledice i rešenje”

Dopuna, 11. mart 13:00 h - odloženo!

sredu, 11. marta 2020. godine Prirodno-matematički fakultet u Nišu organizuje naučno-popularnu tribinu “Zagađenje vazduha – izvori, posledice i rešenje“. Tribina se održava u amfiteatru PMF-a od 19 časova.

Na tribini će govoriti profesori sa PMF-a prof. dr Slaviša Stamenković i prof dr. Marjan Ranđelovićprof. dr Goran Vučković sa Mašinskog fakulteta u Nišu, dr Ivana Ilić- Krstić sa Fakulteta zaštite na radu i mr Olivera Milošević iz organizacije ‚‚Zeleni ključ”, moderator tribine je prof. dr Danijela Nikolić.

Šta o uzrocima zagađenja vazduha zapravo kažu naučnici? Kako prepoznati izvor problema? Kakve su posledice zagađenja po živi svet? Kakva je hemija vazduha? Aerosoli – male čestice a veliki uticaj! Kako aerosoli utiču na kvalitet vazduha i klimatske promene?

Značaj i uloge ekoloških organizacija u smanjenju zagađenja vazduha! Zašto smo se ekološki uspavali? Šta svako od nas može da učini da prodišemo? Kako Nišlije doživljavaju kvalitet vazduha u svom gradu?

Da li pravi odabir energenata i energetska efikasnost mogu da promene kvalitet vazduha, a samim tim i kvalitet života građana?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja saznaćete na tribini!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.