Kraj posmatračke sezone za 2013 godinu

Dragi prijatelji “Astronomije iz fotelje” i ljubitelji astronomije,

sa žaljenjem Vas obaveštavamo da je zbog dimnjaka gradske toplane, koji se nalazi blizu kupole, i početka grejne sezone opservatorija zatvorena za posetioce do proleća.

Izvinjavamo se zbog toga što nismo uspeli da organizujemo sve planirane posete i aktivnosti za ovo leto i jesen. Privatne obaveze članova tima tokom leta, izuzetno nepovoljni vremenski uslovi tokom septembra, hladno vreme i raniji početak grejne sezone onemogućili su normalan rad na opservatoriji i realizaciju planiranih aktivnosti.

Tokom zimskog perioda biće organizovana popularna predavanja i javna posmatranja sa drugih lokacija, u zavisnosti od astronomskih i posmatračkih uslova kao i interesovanja naših sugrađana. Članovi Astronomskog društva Alfa i tima “Astronomija iz fotelje” rado će se odazvati na pozive škola, astronomskih sekcija i drugih udruženja da održe popularna predavanja.

U narednom periodu planirano je i održavanje škole astronomije. Više informacija uskoro.

Planirane aktivosti na opservatoriji biće nastavljene na proleće, nakon završetka grejne sezone.

One Reply to “Kraj posmatračke sezone za 2013 godinu”

  1. Ovo je pomalo bizarno.

    Zima je upravo najbolje vreme za posmatranje neba.

    Nebo kristalono cisto, noci duge… Kapiram ja da drugu zgradu niste imali, ne mozete pomeriti fakultet… ali opet… zar je moguce da nije mogla ta “opservatorija” da se postavi na nekom boljem, pragmaticnijem mestu…

    Da se tako dragoceni kapaciteti u ovoj tuznoj zemlji ipak mogu koristiti tokom cele godine??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.