“Kako osvojiti Marija Kiri grant”

Marie-CurieTribina Horizont četvrtkom održava se 2. aprila u Nišu, na Prirodno-matematičkom fakultetu sa početkom u 15 časova.

Centar za promociju nauke u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu i  Astronomskog društva ”Alfa” organizuje još jedan Horizont četvrtkom. Tema tribine koja će se u četvrtak, 2. aprila u 15 časova održati u Svečanoj sali br. 100 na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu je ”Kako osvojiti Marija Kiri grant”.

Učesnici tribine su Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Marija Radović iz Laboratorije za bioarheologiju Odeljenja za arheologiju Filozofskog fakulteta i Zorana Kurbalija Novičić sa Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, koja je i v.d. direktora Centra za promociju nauke.

Osim predstavljanja programa Horizont 2020, dve mlade naučnice će ispričati svoja iskustva u pisanju projekata koji su dobili finansiranje iz akcije ”Marija Skladovska Kiri” u okviru ovog programa.

Tribina u Nišu je prva u nizu aktivnosti u okviru akcije ”CPN kroz Srbiju”. Centar za promociju nauke će čitav april posvetiti putovanjima, i u tom smislu je organizovan program u velikom broju gradova u širom naše zemlje, sve sa ciljem promocije i popularizacije nauke.

Horizont četvrtkom u Nišu
Niš, 2. april u 15 časova

Učesnici tribine:

  • Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  • Marija Radović, Laboratorija za bioarheologiju Odeljenja za arheologiju Filozofskog fakulteta
  • Zorana Kurbalija Novičić, Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, v.d. direktora Centra za promociju nauke.

Moderator:

  • Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija CPN-a

Horizont 2020 je najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacije, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina.

Nakon što se od 1. jula 2014. Republika Srbija uključila u Horizont 2020, a ova sredstva postala dostupna za domaće naučnike, privrednike i civilni sektor, Centar za promociju nauke svakog četvrtka organizuje program predstavljanja Horizonta 2020.

Dopuna (30. mart): Prema informacijama koje smo danas dobili iz Centra za promociju nauke dr Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstarstvu, neće biti u mogućnosti da prisustvuje tribinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.