Festival “Nauk nije bauk” 3

Festival "Nauk nije bauk 3"Гимназија „Светозар Марковић“ из Ниша по трећи пут организује Фестивал „Наук није баук“, који ће се одржати 25. и 26. фебруара од 10 до 20 часова на Електронском факултету у Нишv. На Фестивалу ће се представити преко 400 учесника са више од 40 различитих поставки са факултета, института и из гимназија из Србије, као и гости из Канаде, Италије, Македоније и Црне Горе. Поред тога, одржаваће се предавања из различитих научних области у циљу промоције науке на југу Србије. Овим пројектом желимо приближити науку нашим грађанима и подстаћи младе људе да се више укључе у научне токове у Србији и свету.

На иницијативу ученика и професора Гимназија “Светозар Марковић” је 9. марта 2009. године поводом 55 година постојања организовала први Фестивал “Наук није баук” чији је циљ био да се приближи наука кроз предавања и поствке. Други Фестивал “Наук није баук” одржан је у Дому Војске, а за два дана посетило га је 6.000 људи. Потребу за једном оваквом манифестацијом увидели су Град Ниш, Министарство за науку и технолошки развој, Министарство просвете – Школска управа Ниш и бројне друге компаније и медији који су подржали други Фестивал “Наук није баук”.

Данас, са задовољством можемо рећи да је Фестивал “Наук није баук” постао традиционалан у Нишу и да су наши партнери и посетиоци препознали квалитет ове манифестације. Бројни интересантни експерименти натераће посетиоце да УКЉУЧЕ КЕФАЛО и придруже се откривању занимљиве стране науке.

Oрганизатори фестивала:

Олга Драгојловић, директор Гимназије
Душица Миљковић, професор хемије
Маја Ђорђевић, професор хемије
Марија Станојевић, студeнт

www.festivalnauknijebauk.org

Koнтакт:

Гимназије „Светозар Марковић“, Ниш
018 254396

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.