Astronomsko posmatranje i “Veče fizike”

astronomy_amateur_3U četvrtak, 5. juna, ako vremenski uslovi dozvole, biće organizovano astronomsko posmatranje.

Teleskopi i posmatračka oprema biće postavljeni na parkingu Prirodno-matematičkog fakultetu u Nišu od 21h do 23h. Svi ljubitelji astronomije koji dođu na PMF imaće priliku da posmatraju najsjajnije planete – Jupiter, Saturn i Mars.

Ovom prilikom AD Alfa poziva i sve ljubitelje fizike da posete “Veče fizike” koje će isto u četvrtak, od 19:30h biti organizovano na Prirodno-matematičkom fakultetu.

U prvom delu programa prof. dr Ljubiša Nešić (Departman za fiziku, PMF-a u Nišu) održaće naučno-popularno predavanje “HAARP sistemi i poplave u Srbiji“.

Nakon ovog predavanja, prof. dr Dragan Gajić (Departman za fiziku, PMF-a u Nišu) govoriće o upisu u Odelјenje za ucenike sa posebnim sposobnostima za fiziku, a prof. dr Miroslav Nikolić (upravnik Departmana za fiziku, PMF-a u Nišu) o upisu na studije fizike na Departmanu za fiziku PMF-a u Nišu.

U nastavku programa biće dodeljene diplome učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute rezultate na ovogodišnjim opštinskim i okružnjim takmičenjima iz fizike.

Kraj programa rezervisan je za “Raspravu o Standardima za kraj obaveznog obrazovanja za predmet Fizika“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.