Poseta opservatoriji – Prijava

Zbog epidemije izazvane virusom SARS-CoV-2
posete opservatoriji se ne organizuju.

Kako bi astronomija i posmatranje astronomskih pojava bilo dostupno širem građanstvu, pokrenut je projekat “Astronomija iz fotelje”, kao ideja grupe studenata fizike sa Prirodno-matematičkog fakulteta i članova Astronosmkog drustva “Alfa” iz Niša. Naša ideja da Niš dobije prvu astronomsku opservatoriju realizovana je u okviru programa “Pokreni se za buducnost” uz podšsku kompanije Filip Moris. Danas servise opservatorije, koja se nalazi na krovu Prirodno-matematičkog fakulteta (Višegradska 33) mogu da koriste svi zainteresovani građani.

Posetite našu opservatoriju, upoznajte dnevno i/ili noćno nebo. Zakazite termin za vašu grupu – školu, odeljenje, neformalnu grupu. Zakazivanje poseta je obavezno, a posete su moguće radnim danom u popodnevnim i večernjim termina.

Potrebno je popuniti formular u nastavku najkasnije nedelju dana pre planirene posete. U narednih 2-3 dana od poslate prijave, dobićete odgovor u vezi sa detaljima vaše posete. Nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

Posete opservatoriji organizuju se 2-3 puta mesečno. Minimalan broj posetilaca je 10 (ako su grupe manje, organizatori će spojiti više prijavljenih grupa).

— Tokom trajanja grejne sezone (oktobar – april) kupola će biti zatvorene za posete, zbog dimnjaka toplane koji se nalazi na samo nekoliko metara. —

  Zakažite posetu opservatoriji:

  Ime i prezime*

  Email*

  Vrsta grupe*

  FormalnaNeformalna

  Podaci za formalnu grupu*

  Broj osoba*

  5-1011-2021 i više

  Željeno vreme (datum, tačno vreme, trajanje)

  Vrsta posete (izaberite sve što želite)

  ObilazakDnevno posmatranjeVečernje posmatranje

  Podaci osobe odgovorne za grupu (ime i prezime, kontakt, funkcija)*

  Komentar / predlozi

  * Obavezna polja

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.