“Astronomija za sve”

adalfaU okviru projekta “Astronomija za sve“, koji realizuje Astronomsko društvo “Alfa”, prof. dr Dragan Gajić, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu i predsednik AD Alfa, ove nedelje gostovao je u Knjaževcu i Pirotu gde je održao predavanje:

“Nije valjda da verujete u sve što vam kažu”

Predavanje u Knjaževcu (9. decembar) organizovano je u okviru obeležavanja deset godina postojanja i rada Astronomskog udruženja Andromeda. Predavanje u Pirotu (11. decembar), na kome je prisustvovalo između 100 i 150 ljudi, bilo je pre svega namenjeno učenicima srednjih i viših razreda osnovnih škola i njihovim nastavnicima ali interesantna tema privukla je i mnogobrojne građane. Ranije je ovo predavanje prof. Gajić održao i u Beloj Palanci.

U narednom periodu Astronomsko društvo “Alfa” planira niz aktivnosti u okviru projekta “Astronomija za sve”. Osim planiranih gostovanja van Niša (Zaječar, Soko Banja, Surdulica…), uspešna 2013. godine biće obeležen izložbom astrofotografija i Malom školom astronomije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu. Uskoro više informacija.

Projekat “Astronomija za sve” u 2013. godini sufinansira Centar za promociju nauke. Ovaj projekat je nastavak projekta “Astronomija iz fotelje”, koji je realizovan u okviru programa “Pokreni se za budućnost”, pod pokroviteljstvom kompanije “Filip Moris”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.